31 Mayıs 2010 Pazartesi

HaftaSonu Planlarımızı şimdiden yapabiliriz!.......:)


İNCEĞİZ MESİRE YERİ İstanbul’da tarihin ve tabiatın cömert davrandığı şirin bir vadi arıyorsanız, İnceğiz tam size göre. Çatalca’nın yaklaşık 2500 yıl önce ilk kurulduğu bölgede yer alan mesire yerinde, Cenevizliler’in 9. yüzyılda yüksek kayalara oyduğu 3 büyük mağara ve göğe uzanan ağaçlarla kaplı. Bölgedeki piknik sahasının hemen yanından dere geçiyor. Mesire yeri içindeki restoran, kafeterya ve yukarıdan süzülerek gelen su kaynağı da keyfinize keyif katıyor.

Nasıl gidilir?

İnceğiz Mesire Yeri’ne, Çatalca’dan Subaşı’na giden asfalt yolun 3. kilometresinden sola dönerek, yaklaşık 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.







ÇİLİNGOZ MESİRE YERİ Karadeniz kıyısında uzun ve geniş beyaz bir kumsal... Dalgaların şekillendirdiği kayalıkların arasından denize karışan bir dere... Ve bu güzel tabloyu tamamlayan yeşil bir örtü... İşte Çilingoz mesire yeri... İster kendinizi sıcak kumsala atın, ister sadece bu yöreye özgü “longos” tabir edilen bitki ve ağaç zenginliğini keşfetmek için yürüyüşe çıkın. Çilingoz, balık tutmaya meraklı olanlar için de tercih edilen bir bölge. Özellikle akşam güneş battığında çadır ve bungolov önlerindeki sohbetlerin tadına doyamayacaksınız.

Nasıl gidilir?

Çilingoza Çatalca-Saray yolu üzerindeki Binkılıç Beldesi’nin hemen çıkışından sağa dönerek 17 kilometrelik orman içi yoluyla veya Terkos’un kuzey kısmını takip eden Ormanlı, Karacaköy veya 11 köy istikametinden ulaşabilirsiniz.





MİHRABAD MESİRE YERİ













Kanlıca’nın hemen üstünde yıllara, şarkılara ve İstanbul’un bütün renklerine şahitlik etmiş bir doğa harikası, İstanbul Boğazı’na hakim bir tepe üzerine kurulan koruluk, fıstık çamları, erguvanlar, çınarlar ve serviler başta olmak üzere bir çok ağaç ve bitki türünü barındırıyor. Özellikle bahar aylarında katır tırnakları ve defne kokuları arasında dolaşmak ayrı bir keyif. 200 dönüm üzerine yayılan mesire yerinde oturma alanları, büfe, koşu parkuru, çocuk parkı ve diğer birimler yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün en güzel göründüğü yerlerden biri olan Mihrabad, istanbul’a gelen yabancıların da önemli uğrak noktalarından.

Nasıl gidilir?


Mihrabad Mesire Yeri’ne sahilden Kanlıca yönünü takip ederek veya TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden ulaşılabiliyor.





POLONEZKÖY TABİAT PARKI

1842’de bir grup Polonyalı’nın kurduğu doğa parçası Polonezköy, binbir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendine hayran bırakıyor. Polonyalıların ağırlıkta olduğu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımaları da görülebiliyor. Bölgedeki kamping alanları, özellikle hafta sonları için ideal.

Nasıl gidilir?Polonezköy Tabiat Parkı, popüler bir yer olması nedeniyle pek çok noktadan ulaşım imkânına sahip. Bölgeye Kavacık-Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben gidilebileceği gibi, Beykoz-Riva ve Alemdağ-Şile istikametinden de karayoluyla ulaşılabiliyor.

ELMASBURNU MESİRE YERİ Karadeniz’in kenarında uzun kumsalı, çam ormanı ve sessizliği ile bir çok tatil merkezinin bile ötesinde bir yer olan Elmasburnu’nda isterseniz çadırda kalabilirsiniz. Tepeden denizin içine kadar inen kayalıklar, özellikle zıpkınla balık avcılığı için ideal. Koyun hemen karşısındaki Martı Adası da çok sayıda deniz kuşunu barındırırken yunus görmek izteyenler için de önemli bir nokta. Riva’ya kadar gitmişken çevre ve ırmak boyu yürüyüşlerini ihmal etmeyin.

Nasıl gidilir?

Bölgeye TEM bağlantılı Kavacık mevkiinden Riva’ya kadar uzanan otoyol ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Beykoz Mahmut Şevket Paşa köyü ile bağlantılı olarak da gidilebilir.






BELGRAD ORMANIEğer İstanbul dışına gitmeden doğayı hissetmek istiyorsanız, Belgrad Ormanı sizi bekliyor. Eskiden Belgrad'a kadar uzanan bu orman şimdilerde daha ziyade koru olarak adlandırabileceğimiz bir boyuta gelmiştir. Belgrad ormanındaki bentler günümüzde de İstanbul'a su sağlamak amacıyla kullanılmakta. Büyük Bent'in oluşturduğu gölün çevresinde 6,300 metrelik bir yürüyüş yolu yer almakta. Dört mevsim yürüyen, koşan ve piknik yapan insanları görebilirsiniz. Girişin ücretli olduğu ormanlarda 700 dönüm kadar bir bölge halkın kullanımına açık piknik alanı olarak düzenlenmiştir.

Nasıl gidilir?


Maslak'tan Sarıyer istikametine giderken solda"Bentler" tabelasından sapın. Bir süre sonra kemerlere göreceksiniz. Düz devam ettiğinizde Belgrad Ormanına varacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder